Graag stellen we Alasana aan jullie voor: een jongeman uit de vissersplaats Tanji. Alasana is inmiddels 18 jaar oud, gaat gedeeltelijk nog naar school, maar door ernstige concentratieproblemen loopt hij wel een beetje vast.

Stichting Future For Young People heeft ons gevraagd te bemiddelen bij het zoeken naar een passende job voor deze jongen, die graag van hard werken houdt, klusjes doet voor anderen en graag in een tuin werkt. Er is echter één belemmering: Alasana heeft epilepsie en dat is in een land als Gambia éven iets anders dan bij ons in Nederland.

Epilepsie is hier vooral iets “engs” en misschien wel besmettelijk waar je maar beter niet te dicht bij in de buurt kunt komen. Sommige mensen zien in epileptische aanvallen ook het werk van boze geesten. Een werkgever vinden en tegelijkertijd iemand die hem in geval van nood kan bijstaan, is dus een hele klus!

Toch bleek de oplossing vlakbij huis te zijn: op de zorgboerderij van de stichting zal Alasana een stukje landbouwgrond toegewezen krijgen waarop hij zelf met toezicht van Bax,die op het terrein aanwezig is en hem kent, zijn eigen groenten kan verbouwen en op de local markt kan verkopen! Tomaten, uien, paprika’s , komkommers…. Mogelijkheden zat!

Gelukkig is er al een omheining en een watervoorzienig, zodat de kosten voor het opstarten van zijn eigen onderneming beperkt blijven tot de aanschaf van gereedschap, zaden en mest. Dit kan betaald worden vanuit sponsor- en donatiegelden. Alasana ontvangt zelf een klein salaris tijdens de opstartfase. 

Samen met Alagie “Tupac” van de stichting Future For Young People hebben we de vader bezocht. De familie is erg blij met dit soort initiatieven, waarbij iemand met een beperking toch een kans krijgt om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien of bij te dragen aan de kosten binnen zijn compound!

Voor Alasana zoekt Stichting Small Steps 2 Success dus een sponsor (€ 25,00 p.m.) of twee deelsponsoren (€ 12,50 p.m.) voor de periode van 18 maanden. Aanmelden kan via https://smallsteps2success.nl/aanmelden-nieuwe-sponsor. Heb je nog vragen, of wil je meer weten? Mail ons op sponsoring@smallsteps2success.nl

Alasana met rechts Alagie van de stichting Future For Young People

Eén reactie