Bestuur

Even voorstellen!

De bestuursleden van de Stichting zijn: Martin Abbes (voorzitter), Melanie Bosch (penningmeester), Iris Lijkendijk (bestuurslid) en Kelsey Winkel (bestuurslid).

Martin Abbes

Al jaren ben ik samen met mijn vrouw Mirjam betrokken bij het welzijnswerk in Gambia. In Nederland ben ik sinds 1986 werkzaam in het onderwijs. Door de fysieke beperking van mijn eigen zoon heb ik een enorme affiniteit met mensen met een beperking. Beide aspecten wil ik combineren in het werk voor de stichting: het begeleiden van mensen met een beperking én het coachen van hun werkgevers. Inmidels ben ik volledig met mijn werkzaamheden in het onderwijs en kan ik me volledig richten op het werk voor de stichting.

Martin Abbes
Melanie Bosch

Melanie Bosch

Graag stel ik mij aan jullie voor. Ik ben Melanie Bosch en ik woon in Lelystad.

Ik werk momenteel in de gehandicaptenzorg bij een 24 uurs voorziening. Hier wonen jongeren van 12 tot 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en complexe gedragsproblematiek. Dagelijks zie ik in Nederland hoe moeilijk het voor deze jongeren is om een plekje in de maatschappij te krijgen, zich daarbij prettig te voelen en een bestaan op te bouwen met bijvoorbeeld dagbesteding. Des te groter is mijn passie geworden om mensen met een beperking te ondersteunen in Gambia.

Om daar een verschil in te kunnen maken heb ik mij aangesloten bij de stichting Small Steps 2 Success. Dit zal ik naast mijn huidige baan gaan doen

Iris Lijkendijk

Mijn naam is Iris Lijkendijk, gek op reizen en studeer momenteel International Business Administration aan de Vrije Universiteit. 

In 2019 heb ik, samen met twee klasgenoten, de mogelijkheid gekregen om met Mirjam naar Gambia te reizen. Dit was een leerzame en onvergetelijke ervaring waarin we kennis hebben mogen maken met dit prachtige land, de lieve mensen, de rijke cultuur en het werk met de leuke kinderen en jongeren met een beperking. Deze reis heeft veel indruk op mij gemaakt en het land en de lieve mensen hebben zeker een plekje in mijn hart gekregen. Het allermooiste aan reizen vind ik hoe we soms zo van elkaar kunnen verschillen en toch ook weer heel veel op elkaar lijken.

Tijdens mijn reis heb ik veel mogen leren over het leven in Gambia en hoe fijn het is om in het moment te leven en hoe dankbaar we mogen zijn voor de vele en gelijke kansen die we in Nederland krijgen. Die gelijke kansen gun ik de mensen in Gambia ook, in het bijzonder de mensen met een beperking, aangezien dat voor hen niet vanzelfsprekend is. Door middel van de stichting hoop ik deze jongeren te ondersteunen in hun weg naar een welverdiende plek op de arbeidsmarkt in Gambia.

Kelsey Winkel

Graag stel ik mij kort voor. Mijn naam is Kelsey Winkel en ben geboren en getogen in Lelystad. 

Tijdens mijn middelbare schooltijd hebben Mirjam en Martin met hun verhalen over Gambia en de stichting mijn interesse weten te wekken voor dit mooie werk. Dit resulteerde vervolgens in een bezoek aan Gambia in 2019, waarin ik zelf heb mogen ervaren en zien hoe waardevol de stichting voor het leven van mensen met een beperking in Gambia kan zijn én met name ook hoe bijzonder de geboekte resultaten zijn. 

Graag wil ik mij nu dan ook zelf inzetten voor mensen met een beperking in Gambia door mijn steentje bij te dragen aan de stichting Small Steps 2 Success.