Wie is Wury?

Wury woont in Talakoto en gaat via de gelijknamige stichting naar de school for disabled children in Jiboro. Ondanks dat Wury al 28 is, gaat hij met plezier naar school omdat dit voor hem een veilige haven is. Hier kan Wury, die het syndroom van Down heeft, zichzelf zijn! Toch komt hij, vanwege zijn beperking, met veel zaken niet mee in de klas en lijkt het ons goed om hem voor te bereiden op het beroepsleven.

Waarom een Vegetable Garden?

Werken kan hij als de beste, zo bleek wel uit het gesprek met de broer van Wury. Hij helpt graag zijn moeder (en andere vrouwen) in de Womans Garden in het dorp, waarbij hij de zware emmers met water tilt. Wury is goed aanspreekbaar en is écht toe aan een volgende stap in zijn leven. De familie stelt voor om hem zijn eigen stukje landbouwgrond te geven, grenzend aan hun eigen compound. Moeder en broer zijn bereid om Wury te helpen bij de opstart van zijn eigen onderneming. 

Wat is nodig?

Een microkrediet voor het omheinen van het stukje grond (ongeveer 10m x 20m), aanleg van een watervoorzienig, gereedschappen, zaden en bemestingsmaterialen. Uit de verkoop van de groenten zal Wury de helft aan de stichting aflossen. Zijn broer zal voor hem een rekening openen en de financiële afwikkeling op zich nemen.

Interesse om mee te helpen om Wury’s Vegetable Garden mogelijk te maken? Meld je aan als sponsor via https://smallsteps2success.nl/aanmelden-nieuwe-sponsor/

Martin samen met Wury op de school voor disabled children.