Afgelopen week zijn we al vroeg vertrokken naar Soma. Daar wonen Safiatòu en Isatou,
twee vrouwen met een visuele beperking. Het tochtje stond al langer gepland, maar door het aanhoudende regenseizoen was het eerder niet mogelijk. Gelukkig konden we nu zonder problemenop weg gaan naar Soma, Kiang West, een afstand van 175 kilometer enkele reis! En dat duurt wel even met alle politieposten, spelende kinderen, geiten en koeien op de weg! Beide vrouwen zijn in beeld door bemiddeling van de stichting GOVI, een organisatie voor mensen met een visuele beperking in Gambia. Inmiddels hebben we nu drie vrouwen via GOVI kunnen helpen, geweldig!

Beide vrouwen hebben een moeilijk leven achter zich en staan er alleen voor bij de opvoeding van hun kinderen. Ondanks dat er best wel mensen zijn in hun omgeving op wie ze kunnen terugvallen, willen de dames niet buigen voor hun beperking! Zij willen laten zien dat je als iemand met een beperking gewoon mee kunt tellen in de maatschappij. Zij willen niets liever dan onafhankelijk zijn van anderen.

Safiatòu en Isatou ontvingen beiden een microkrediet voor het opstarten van hun eigen business; een soort winkel voor alledaagse boodschappen, groenten en fruit. Een gedeelte van dit krediet lossen ze in de komende maanden af. Daarvoor hebben zij ook een contract ondertekend door middel van een vingerprint. Mooi dat de contactpersoon van GOVI heeft aangeboden om Safiatou en Isatou met regelmaat te bezoeken en de voortgang te monitoren!

Hartelijk dank aan alle sponsoren!

Het doornemen van het contract
Isatou op de plaats waar haar shop moet komen