Nyomi…een sterke vrouw! 

Wat een geweldig verhaal toch! Nyomi, aan wie we minder dan twee jaar geleden een micro-krediet hebben verstrekt, heeft met dat geld zo een succesvolle business kunnen opbouwen dat ze inmiddels aan haar terugbetalingsverplichting heeft voldaan!  Binnen twee jaar, respect hoor! Maar Nyomi kennen we dan ook als een sterke vrouw die héél goed weet wat en hoe ze het wil.

Nyomi heeft een visuele beperking. Zij kwam twee jaar geleden op voordracht van GOVI bij ons in beeld en legde haar businessplan voor: een eigen kapsalon en daaraan gekoppeld de verkoop van haarverzorgingsproducten. Het bleek een gat in de markt, want er werd een behoorlijke klantenkring opgebouwd. Van haar zakelijk succes profiteren natuurlijk ook haar kinderen (voor wie ze alleen moet zorgen) en haar moeder, voor wie zij ook volledig de zorg draagt. 

Natuurlijk blijven we haar volgen, want we willen dat ze wel zelfredzaam kan blijven. Nyomi is in elk geval een succesverhaal, een prachtig voorbeeld van hoe mensen met een beperking in Gambia gewoon kunnen meedoen in de Gambiaanse maatschappij. En zo hoort het!