Uitgelicht: Bubacar

Voor Buba, een jongeman met een licht verstandelijke beperking, liep het toch even anders dan gepland. Hij zou aan het werk gaan bij de plaatselijke kleermaker in Tanji en alle afspraken waren al in een contract vastgelegd. Helaas kwam daarna het bericht dat de kleermaker eigenlijk geen tijd voor hem had en er slechts één naaimachine beschikbaar was, waardoor zij zelf niet aan het werk zou kunnen. 

Bovendien zou Buba vanwege zijn motoriek problemen hebben met het knippen van stoffen. Al met al genoeg redenen om naar andere en betere mogelijkheden te zoeken.  Dankzij de stichting Future For Young People werd er al snel een oplossing gevonden! Het blijkt dat de vader van Buba ook kleermaker is geweest en hij bereid is om zijn zoon op te leiden in het vak van kleermaker. Toen ontstond er een nieuw probleem; hij heeft geen naaimachine!

Na kort overleg met Future For Young People heeft Small Steps besloten om een naaimachine met bijbehorende accessoires aan te schaffen. Deze hebben we voor een mooi bedrag tweedehands kunnen kopen en naar de compound van vader en zoon gebracht. We hebben afgesproken dat we deze constructie in juli 2023 evalueren. Vooralsnog lijkt het allemaal prima te gaan!

Met dank aan Petra en Alaghie van Future For Young People!

Buba Darboe