Studenten denken mee

Zoals in eerdere berichten is vermeld, heeft Small Steps 2 Succes contact met vier studenten van het MDI in Kanifing. Zij hebben allen een visuele beperking. Eén van hen, Cherno, is lid van het jeugdparlement van Gambia en probeert daar ook de belangen te behartigen van mensen met een beperking.

Het plan van Small Steps is om hen actief te betrekken bij de werkzaamheden van onze stichting. In Gambia worden mensen met een beperking nog steeds niet als volwaardig gezien en zien we veelal dat ze aan de zijlijn staan. Ook op het gebied van voorlichting en integratie is nog veel werk te verzetten. Small Steps wil de studenten vragen hier over mee te denken, omdat zij vanuit eigen ervaring kunnen spreken over de obstakels die zij op hun weg tegen zijn gekomen. In februari willen we met hen om de tafel om samen concrete plannen uit te werken. Door jullie gulle giften kunnen we hiervoor ook een bedrag reserveren.

In de nieuwsbrief van maart 2023 hopen we jullie meer te kunnen vertellen over deze meeting! Wil je deze niet missen? Schrijf je dan nu alvast in!

Cherno, 3e van links