Op maandag 26 september zijn we samen met Pascal, van de Gambiaanse stichting, al vroeg vertrokken naar Tanji voor een ontmoeting met Alagie ‘Tupac’ van de stichting Future for Young Children. Deze stichting heeft ons gevraagd de werkvoorziening van 5 jonge mensen te verzorgen. Na het bestuderen van alle dossiers hebben we besloten om ons in eerste instantie te richten op Bubacar, Alieu en Alasana.

Alagie had meetings voor ons geregeld met deze jonge mensen en hun ouders. De gesprekken vonden zittend onder de mangobomen plaats. Mooi om te zien hoe dankbaar ouders zijn dat er kansen worden geboden aan hun kinderen; die alle drie een beperking hebben. Bubacar heeft een verstandelijke beperking en is vaak verdrietig als iedereen in zijn omgeving aan het werk gaat en hij alleen blijft. Hij is erg blij dat hij vanaf half oktober opgeleid wordt door de plaatselijke kleermaker. Deze krijgt het grootste gedeelte van het sponsorgeld, maar ook Bubacar krijgt straks zijn eerste zelf verdiende loon. Toen Alagie vertelde dat hij aan het einde van elke maand zijn eigen brood kan kopen, verscheen er een grote glimlach op Bubacar zijn gezicht! Als alles goed gaat, dan heeft hij aan het einde van de sponsorperiode (18 maanden) zijn eigen klantenkring. Ook bijzonder om te zien hoe blij zijn broers en vrienden zijn voor hem!

In de compound van Alieu vond ook een goed gesprek plaats! Alieu heeft een licht verstandelijke beperking en zal aan de slag gaan bij de plaatselijke milling machine, waar het graan gemalen wordt en het meel moet worden afgewogen en verpakt. Naar verwachting zal Alieu al snel kunnen starten.

Zodra ze aan het werk zijn zullen we ze wekelijks bezoeken om te kijken hoe het gaat.

Het derde gesprek kon helaas niet plaatsvinden, omdat de compound van Alasana onvindbaar was. Alagie gaat op zoek, dus dat wordt vervolgd.

Yaay

Wij hebben Yaay leren kennen via de stichting Second Home. We mochten Yaay het mooie nieuws brengen dat zij kan starten met haar opleiding voor kapster! Inmiddels zijn er sponsoren gevonden en ook hebben we een gekwalificeerde kapster gevonden die haar twee keer per week gaat opleiden op locatie. Second Home zal ook een bijdrage leveren aan de kosten van deze opleiding. Wat een vruchtbare samenwerking!