In de nieuwsbrief van maart 2022 is er verslag gedaan van een bezoek aan bovengenoemd opleidingsinstituut. Pascal, Martin en Mirjam spraken uitgebreid met vier studenten die hier een studie Banking & Finance of ICT volgen. Vanwege hun fysieke beperking zijn er letterlijk en figuurlijk veel obstakels.

Afgelopen week konden we aan Bintu Sanneh, een 22-jarige studente met een visuele beperking, een eigen laptop overhandigen, gesponsord vanuit Nederland. Zij kan nu beter aantekeningen maken in de colleges en via spraakgestuurde programma’s deze later uitwerken. Uiteraard was ze er superblij mee! Voor de Stichting Small Steps 2 Success interessante studenten om te volgen en te begeleiden bij hun zoektocht naar een baan in de Gambiaanse maatschappij. De overige drie studenten kunnen in september een eigen laptop verwachten! De manager was “very grateful about this gesture”! En dan zijn wij natuurlijk ook blij! Op de foto Bintu met haar laptop.

Bintu Sanneh draagt eigen gemaakt gedicht voor

In onderstaande video verwoordt Bintu nog maar eens in duidelijk taal wat het is om als “disabled” door het leven te gaan. “The Creator divines us by our minds and not by our bodies, by our ability and not by our disability”.