Small Steps werkt samen met O.S.D.I.V.I.

Nou nou, een hele mond vol met letters! Maar dit is een soort belangenvereniging van mensen met een beperking in Westfield, Gambia. Rond de 150 leden telt deze vereniging!

Zij hebben een ruimte in hun buurt waar ze elkaar regelmatig ontmoeten. Een soort lotgenotencontact, maar ook een mogelijkheid om nuttig bezig te zijn op bv. een computer. Alle mensen daar hebben geen werk of zijn hun werk kwijtgeraakt ten gevolge van hun beperking. We hebben met een afvaardiging van deze vereniging lang en indringend gesproken over alle problemen waarmee mensen met een beperking worden geconfronteerd. Het beeld is duidelijk: iemand met een beperking hoort er gewoon niet bij. We spraken met mensen met een visuele beperking en met fysieke beperkingen. We hebben geïnformeerd of er ook vanuit de overheid (financiële) hulp wordt geboden, maar dat blijkt niet het geval.

De leden van de vereniging waren zéér onder de indruk van de doelstelling van onze stichting, zodat we een principeafspraak hebben gemaakt om samen te gaan werken. En uiteraard mocht de traditionele foto niet ontbreken!