Project

Werken op de farm.

Karim

Wie?

Karim is 20 jaar en woont in Jiboro.

Beperking

Karim heeft een auditieve beperking.

Werkzaamheden

In de ochtend gaat Karim naar school en in de middag werkt hij samen met Ebrima en Ousman bij Dreamfarms. Het is hun taak om deze farm de bananen- en sinaasappelbomen water te geven en het onkruid weg te halen. Door te werken op de farm leren ze om in een horende wereld hun weg te vinden. Daarnaast leren ze ook hoe ze moeten samenwerken en zijn ze verantwoordelijk voor hun tuingereedschappen. De werkgever leert, door met deze jongens te werken, om op een andere manier te communiceren, geduldig te zijn en niet het werk van de jongens uit handen te nemen, omdat het dan sneller gaat. De jongens zijn trots als zij met hun maandelijkse salaris thuisgekomen, want hierdoor kunnen ze zelf een bijdrage leveren aan het levensonderhoud van hun familie, wat in Gambia heel belangrijk is.

Verantwoording financiën

Vanuit de sponsorgelden worden het maandsalaris, de middagmaaltijden en het onderhoud van de fietsen (nodig voor het vervoer naar de farm) betaald.

Karim

Ebrima

Wie?

Ebrima is 16 jaar en woont in Jiboro.

Beperking

Ebrima heeft een auditieve beperking.

Ousman

Wie?

Ousman is 17 jaar en woont in Jiboro.

Beperking

Ousman heeft een auditieve beperking

Alasana

Grote dank aan de stichting Future For Young People in Tanji, die hem hielp met de opstart en samen met hem de eerste spullen heeft gekocht, zoals zaden, kunstmest, insectenbestrijdingsmiddelen en natuurlijk gereedschap! Bij de opstart hoort ook het opschonen van de tuin en het aanleggen van de bedden. Alasana zorgt daarnaast ook voor het bewateren van de cassaveplanten die al op het terrein staan. Alasana wordt begeleidt door Baks, die altijd op het terrein aanwezig is en hem kent. Aangezien Alasana epilepsie heeft is het belangrijk dat er altijd iemand in de buurt is!  

Geweldig dat deze jongeman, onder begeleiding, nu grote stappen zet naar een stukje zelfredzaamheid!

Wury

Wie?

Wury, een jonge man van 26 uit Talokoto. 

Beperking

Wury heeft het syndroom van Down.

Werkzaamheden

Wury is in maart 2023 gestart bij het farming project in Jiboro. Op het terrein van de school for disabled children in Jiboro zijn nu groentebedden aangelegd en fruitbomen geplant. Wury wordt getraind in het verzorgen van de planten en bomen, leert om te gaan met mest en bestrijdingsmiddelen en zal ook betrokken worden bij de verkoop van de producten op de plaatselijke markt.

Samenwerkende organisatie

Wury is voorgedragen door de Stichting Talokoto.

Financiële verantwoording

Wury ontvangt een klein salaris voor zijn werk op de farm. Ook worden alle kosten voor de materialen, zaden, mest en onkruidbestrijding hiervan bekostigd. Tenslotte krijgt Maam, een vrouw uit het dorp Jiboro, een vergoeding voor het bereiden van de lunch voor alle werknemers.

Wury
Fatoumatta

Fatoumatta

Wie?

Fatoumatta, een jonge vrouw uit Basori.

Beperking

Fatoumatta heeft het syndroom van Down.

Werkzaamheden

Ook Fatoumatta werkt in het farming project in Jiboro.

Financiële verantwoording

Vanuit de sponsorgelden ontvangt Fatoumatta een maandelijks salaris, daarnaast krijgt zij ook een dagelijkse lunch.