Nieuwsbrief November 2021

Beste vrienden van de Stichting Small Steps 2 Success,

Half oktober is Mirjam teruggekomen uit Gambia. Zij heeft daar, namens de stichting, de eerste stappen kunnen zetten voor Small Steps 2 Success. Met behulp van vijf vaste sponsoren hebben we vijf mensen aan werk kunnen helpen. Vier van de vijf werknemers zijn auditief beperkt en de vijfde heeft het Syndroom van Down.
Ebrima, Karim en Ousman werken op een farm. Ze helpen hier met water geven, onkruid weghalen en bemesten. Fatou werkt in een naaiatelier en Jainaba werkt als klassenassistente op een school voor kinderen met een beperking.
Waar het in Europa vanzelfsprekend is dat mensen met een beperking aan werk geholpen worden, is dit in Gambia helaas niet zo. Gambianen lijken anders tegen mensen met een beperking aan te kijken; ‘lukt even iets niet, dan doe je het niet’. Voor de stichting de uitdaging om de werkgevers handvatten te geven om, met positieve stimulans, de werknemers te motiveren.

Ondertussen hebben we al een hele lijst met adressen waar mensen met een beperking aan het werk kunnen. Voor nu moeten we nog meer sponsoren werven, want met elke sponsor kunnen we iemand aan het werk helpen. Door middel van evaluatieve gesprekken met werkgever en -nemer willen we dit proces begeleiden. 

Na de oprichting van Small Steps 2 Success in Nederland, is op 30 september de Gambiaanse stichting opgericht. In Gambia groeit het besef dat er iets voor mensen met een beperking gedaan moet worden, dus het leverde direct veel positieve reacties onder Gambianen op.
Het doel van de Gambiaanse stichting is dat we verbindingen kunnen leggen met de lokale overheden, fondsen vanuit Gambia kunnen werven en dat uiteindelijk de Nederlandse stichting makkelijk overgedragen kan worden. De stichting heeft twee bestuursleden vanuit Nederland en vijf Gambiaanse bestuursleden. Pascal Jatta is degene die vanuit Gambia alles coördineert.

Acties

Ondertussen hebben we in Nederland ook niet stilgezeten en zijn de volgende acties uitgevoerd:

  • In oktober hebben Arnaud Abbes en Melanie Bosch tijdens hun housewarming Gambiaanse producten verkocht.
  • Begin november hebben we een actie met Tony’s Chocolonely gedaan. We kregen 500 chocolade letters om te verkopen voor het goede doel. De meesten zijn verkocht in de Ontmoetingskerk in Lelystad. De laatste stuks proberen we via vrienden en familie te verkopen.
  • Op 20 november organiseren vrienden van de stichting een eetcafé: een ontmoeting met Stichting Small Steps 2 Success met lekker Gambiaans eten.

Daarnaast blijven we hopen op nieuwe mogelijkheden om geld op te halen voor de stichting.

Iedereen hartelijk bedankt

Ebrima
Jainaba
Ousman
Fatou
previous arrow
next arrow