Goed nieuws voor Binta! Vanaf maandag 24 oktober mag zij als klassenassistente aan het werk op de Methodist School in Kanifing. Binta is samen met haar grootmoeder op school geweest om alle details door te spreken. Zij zal intern begeleid worden door de directrice van de school (Lucy) en haar oude juf Marie. Ze zal met name de kleine kinderen helpen met hun persoonlijke verzorging en worden ingezet voor kleine klusjes in de klas.

Het contact met Binta is tot stand gekomen via een bestuurslid van Second Home. We zijn blij met deze constructieve samenwerking!

Binta is een 19 jaar jonge vrouw en oud-leerlinge van deze school. De omgeving is dus erg vertrouwd voor haar. Ze kwam een oude vriendin tegen en het was mooi om te zien hoe blij ze waren elkaar te zien toen ze elkaar een knuffel gaven. De Methodist School heeft uitsluitend leerlingen met een verstandelijke beperking. Lucy en Marie bevestigen dat het voor deze doelgroep nagenoeg onmogelijk is om een baantje te vinden, omdat de maatschappij hier nog niet voor openstaat. Zij zijn dus erg blij met de kans die Binta nu krijgt! Voor Binta fijn dat ze vanaf nu haar eigen salaris gaat ontvangen!

V.l.n.r: Marie (de juf), Binta en Pascal (Gambiaanse stichting Small Steps 2 Success)