De eerste cursus is van start gegaan!

Eindelijk was het dan zover! Op 15 februari mochten we de eerste vijf deelnemers aan de cursus Hairdressing & Make-up” ontvangen! De vijf vrouwen met uiteenlopende beperkingen zijn voorgedragen door de belangenverenigingen waarmee Small Steps 2 Succes samenwerkt! Elke donderdag, van 11 tot 13 uur komen ze nu samen in het Community Center in Tujereng.

Alle deelnemers moeten er ver voor reizen, Jainaba komt zelfs vanuit het noorden van Gambia en moet met de veerboot over. De anderen wonen weliswaar iets dichterbij, maar voor hen is het reizen met het lokale transport een hele onderneming! Neem bijvoorbeeld Binta, een vrouw die rolstoelafhankelijk is. Zij was drie uur onderweg omdat de chauffeurs van de busjes er blijkbaar geen zin in hebben. Wat een gedoe met zo’n rolstoel. Tijd is geld! Toen ik haar ’s middags maar met de auto heb teruggebracht, was ze met 25 minuten thuis….

Zoals gebruikelijk in Gambia begint men met het uitspreken van een gebed. En dan wordt er ontbeten, want men is al lang onderweg geweest! Daarna laat Tida, de lerares, de cursisten aan de slag met de dummy head: haren uitkammen, vlechten en weer uithalen. In het tweede gedeelte gaat men aan de slag met de make-up. Alle vrouwen hebben de wens om uiteindelijk dit werk in hun eigen omgeving te kunnen uitoefenen!

Binnenkort gaan we beginnen met de tweede cursus: tailoring!