De nieuwste aanwinst: Tida!

Tsja, sommige ontmoetingen hebben een mooi vervolg! Toen wij in Tujereng medische producten konden overhandigen aan het health center, waren ook leden van de VDC (vergelijkbaar met de gemeenteraad in Nederland) aanwezig. Toen we uitlegden wat onze stichting deed, vertelden ze ons dat in hun dorp ook iemand woonde die “geestelijk niet geheel in balans” was. Maar waar ze woonde, dat wist niemand op dat moment. Alleen dat ze Tida heette. Uiteindelijk bleek bij toeval (of wat is toeval in dit soort gevallen) dat onze buurvrouw haar zus kende en ons met haar in contact bracht! En zo kwamen zus en Tida op een zaterdagmorgen bij ons, met de mooiste kleren aan!

Tida is 26 jaar. In de familiecompound deed ze wel wat werkzaamheden, maar volgens haar zus vergat ze bij het vegen nogal wat hoekjes en de was werd ook niet schoon.

De bedoeling is om haar op een glamping in Tujereng te plaatsen. Daar zal ze worden ingezet voor schoonmaakwerkzaamheden, maar ook om te helpen bij het klaarmaken van het ontbijt. Helaas start dit pas in het nieuwe seizoen, dus vanaf oktober.

Tot die tijd werkt ze in onze eigen compound. Zo kunnen we de tijd wat overbruggen. Ze moet nog het één en ander leren voordat ze op een glamping met toeristen kan werken. Daar hebben wij nu alle tijd voor. Aan het eind van de maand krijgt ze haar eerste salaris. Tweemaal per week veegt ze het terras van de compound en helpt ze in de tuin, twee uurtjes per dag. En na twee keer kunnen we zeggen: het terras is nog nooit zo schoon geweest! Mooie kans dus voor een jonge vrouw, die wel eerder heeft gewerkt (verkoop van eten op scholen), maar haar baan moest opgeven omdat dat te moeilijk voor haar was.